x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc a împlinit 77 de ani

Papa Francisc a împlinit 77 de ani

17 Dec 2013   •   19:29
Papa Francisc a împlinit 77 de ani

Noul Suveran Pontif s-a străduit să fie cât mai discret de ziua sa şi nu a vrut să profite de acest prilej pentru a face din aniversarea sa o sărbătore publică, ci una ca în familie, într-un cadru intim.
Astfel, Papa Francisc i-a aşteptat încă de luni pe jucătorii echipei sale de fotbal preferate din Argentina,  San Lorenzo, care a luat campionatul Argentinei  anul acesta şi care a zburat cu avionul până în Italia pentru a-i oferi Suveranului Pontif o replică a trofeului pe care l-a obţinut.
Papa s-a bucurat foarte mult de întâlnirea cu ei şi a fost impresionat de gestul lor, după cum a relatat L’Osservatore Romano.

Ieri, după slujba de dimineaţă, el a invitat la masă, la Vatican, patru oameni fără adăpost care stau de obicei pe trotuarul aflat vizavi de hotelul-reşedinţă al Papei şi cu care Suveranul Pontif se întâlneşte zilnic. Unul dintre ei a venit şi cu câinele său. Papa Francisc a mâncat împreună cu ei , într-o “atmosferă de familie”, chiar în sufrageria sa din apartamentul de la hotel, stând de vorbă cu fiecare dintre ei, rând pe rând.
Cu modestia sa recunoscută, Papa le-a dat oamenilor o pildă, spunându-le “Lăsaţi-l pe Dumnezeu să ne scrie istoria”...  Suveranul Pontif anticipase aniversarea sa încă de sâmbătă, când a suflat în lumânările aşezate pe tortul pe care i l-au adus copiii, la Vatican.  (S.Stancu)

×
Subiecte în articol: papa francisc