x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Medicul lui Atlético Madrid, chemat la Vatican să îl trateze pe Papa Francisc

Medicul lui Atlético Madrid, chemat la Vatican să îl trateze pe Papa Francisc

de Redacția Jurnalul    |    25 Noi 2022   •   07:10
Medicul lui Atlético Madrid, chemat la Vatican să îl trateze pe Papa Francisc
Sursa foto: Hepta

Șeful echipei medicale al echipei de fotbal Atlético Madrid a fost chemat la Vatican pentru a ajuta la tratarea Papei Francisc, care suferă de o artrită la genunchi, scrie BBC.

Papa, în vârstă de 85 de ani, și-a anulat diverse activități în ultimele luni, inclusiv o călătorie în Africa, din cauza problemelor de mobilitate.

José María Villalón a declarat că Papa a fost "foarte drăguț", dar și "foarte încăpățânat", deoarece a refuzat să se supună unei intervenții chirurgicale.

Papa este un mare fan al clubului argentinian San Lorenzo, din Buenos Aires, unde s-a născut suveranul pontif - Jorge Mario Bergoglio.

Din luna mai, Papa - liderul a peste un miliard de romano-catolici din întreaga lume - a mers cu ajutorul unui baston sau a folosit un scaun cu rotile.

Într-un interviu acordat postului de radio spaniol Cope, Dr. Villalón a declarat că "sunt optimist că Papa poate fi ajutat", dar a recunoscut că programul încărcat al Papei a făcut ca tratamentul să fie mai dificil.

De asemenea, a recunoscut că, la prima sa întâlnire cu suveranul pontif, a fost "foarte nervos" din cauza responsabilității acestei noi provocări.

"Va trebui oferit un tratament mai conservator", a spus el, deoarece Papa refuză intervenția chirurgicală, după ce a fost operat la colon în iulie anul trecut. Artrita Papei îi provoacă umflarea articulațiilor, a explicat el.

"Are o mare personalitate, se simte bine, este foarte lucid, este un om foarte recunoscător, foarte prietenos și plăcut. Îi place, de asemenea, fotbalul", a declarat doctorul Villalón.

Medicul îi ajută pe fotbaliștii lui Atlético Madrid din 1995. El este specialist în chirurgie ortopedică și traumatologie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: papa francisc artrita atletico madrid