x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc îi îndeamnă pe liderii mondiali să facă mai mult pentru a combate schimbările climatice

Papa Francisc îi îndeamnă pe liderii mondiali să facă mai mult pentru a combate schimbările climatice

de Redacția Jurnalul    |    23 Iul 2023   •   22:40
Papa Francisc îi îndeamnă pe liderii mondiali să facă mai mult pentru a combate schimbările climatice
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc a spus duminică că recentele valuri de căldură cu care s-au confruntat multe părţi ale lumii şi inundaţiile din ţări precum Coreea de Sud au demonstrat că este nevoie de acţiuni mai urgente pentru a combate schimbările climatice, informează Reuters.

"Vă rog, îmi reînnoiesc apelul către liderii mondiali de a face ceva mai concret pentru a limita emisiile poluante", a declarat Francisc după rugăciunea "Angelus", în faţa celor circa 20.000 de credincioşi strânşi în Piaţa Sfântul Petru.

"Este o provocare urgentă, nu poate fi amânată, priveşte pe toată lumea. Haideţi să protejăm casa noastră comună", a adăugat papa.

În trecut Francisc a cerut lumii să renunţe rapid la combustibili fosili şi a făcut din protecţia mediului o piatră de temelie a pontificatului său.

De asemenea, papa şi-a exprimat solidaritatea faţă de cei care au avut de suferit din cauza crizei climatice şi faţă de cei care îi ajută.

×
Subiecte în articol: papa francisc schimbari climatice