x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc, vizită în Bahrain: “Aduceți apele fraternității în deșertul coexistenței umane”

Papa Francisc, vizită în Bahrain: “Aduceți apele fraternității în deșertul coexistenței umane”

05 Noi 2022   •   06:50
Papa Francisc, vizită în Bahrain: “Aduceți apele fraternității în deșertul coexistenței umane”
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc participă la primul Forum “Bahrain pentru Dialog: Est și Vest pentru Coexistență Umană”.

„Vizita reprezintă un pas prețios pe calea fraternității și a dialogului interreligios”, transmite Vaticanul, prin vocea lui Matteo Bruni, ofițer de presă.

Papa Francisc s-a alăturat vineri liderilor musulmani, creștini și evrei pentru a cere ca marile religii ale lumii să lucreze împreună pentru pace, spunând într-un summit interconfesional că religia nu trebuie niciodată folosită pentru a justifica violența și că liderii credincioși trebuie să contracareze capriciile celor puternici, care-și doresc război.

După o vizită de curtoazie la Regele Bahreinului în Palatul Regal Sakhir, Papa Francisc s-a adresat autorităților, membrilor societății civile și corpului diplomatic. Papa Francisc a descris Bahrainul ca un „loc de întâlnire între diferite popoare”, un tărâm în care „vechiul și modernul converg; tradiția și progresul se amestecă; și, mai presus de toate, oameni din medii diferite creează un mozaic distinct al vieții”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Potrivit AP News, în a doua zi petrecută în Bahrain, Francisc a ținut discursul de final al conferinței despre dialogul Est-Vest, sponsorizată de regele Hamad bin Isa Al Khalifa. A fost a doua sa conferință de acest fel în tot atâtea luni, după cea din Kazahstan, dovadă a credinței fundamentale a lui Francis că momentele de întâlnire între oameni de diferite credințe pot ajuta la vindecarea conflictelor de astăzi și la promovarea unei lumi mai drepte:

„Vă implor: Să se sfârșească încleștarea armelor! Să ne angajăm, peste tot și în mod concret, să construim pacea.”

 

×
Subiecte în articol: papa francisc bahrain pace razboi