x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa se roagă pentru victimele furtunii Tembin din Filipine şi eliberarea ostaticilor din întreaga lume

Papa se roagă pentru victimele furtunii Tembin din Filipine şi eliberarea ostaticilor din întreaga lume

24 Dec 2017   •   22:00
Papa se roagă pentru victimele furtunii Tembin din Filipine şi eliberarea ostaticilor din întreaga lume
Sursa foto: ABACA/NORTHFOTO

Papa Francisc a transmis duminică rugăciunile sale tuturor victimelor furtunii tropicale Tembin, care a afectat arhipelagul filipinez şi a provocat moartea a peste 200 de persoane în sudul ţării, lansând totodată un apel la eliberarea ostaticilor din întreaga lume, relatează AFP.


"Vreau să-i asigur de rugăciunile mele pe locuitorii insulei Mindanao, din Filipine, afectaţi de furtuna care a făcut numeroase victime şi distrugeri", a spus Suveranul pontif de la fereastra palatului apostolic din Vatican. "Dumnezeu cel milostiv să primească la el sufletele celor defuncţi şi să aducă alinare celor care suferă de pe urma acestei calamităţi", a adăugat papa.

Papa a invocat în cursul slujbei Angelus de duminică şi din ajunul Crăciunului "cadoul păcii pentru întreaga lume, mai ales pentru cei care suferă din cauza conflictelor în curs". "Îmi reînnoiesc apelul, cu ocazia Sfântului Crăciun, pentru ca toate persoanele ţinute ostatice - preoţi, religioşi şi măicuţe - să fie eliberate pentru a se putea întoarce la casele lor".

"În aceste ore care ne despart de Crăciun, găsiţi o clipă de linişte pentru a vă opri şi ruga în faţa Ieslei, pentru a simţi în inimile voastre miracolul naşterii Domnului, al copilului Iisus care se apropie de noi cu iubire, modestie şi blândeţe", a spus papa, care denunţă în general consumismul sărbătorilor.

Duminică seară, papa Francisc, şeful spiritual a 1,2 milliarde de catolici, va oficia la Bazilica Sfântul Petru slujba religioasă din Ajunul Crăciunului, la orele 20:30 GMT, înainte de tradiţionalul său mesaj de binecuvântare 'Urbi et Orbi' - adresat oraşului şi lumii - luni de la balconul central al Vaticanului.AGERPRES

×
Subiecte în articol: papa francisc