x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa și-a cerut scuze, după ce a lovit cu palma o femeie. El a decretat apoi violenţa contra femeilor drept „o blasfemie la adresa lui Dumnezeu”

Papa și-a cerut scuze, după ce a lovit cu palma o femeie. El a decretat apoi violenţa contra femeilor drept „o blasfemie la adresa lui Dumnezeu”

01 Ian 2020   •   19:00
Papa și-a cerut scuze, după ce a lovit cu palma o femeie. El a decretat apoi violenţa contra femeilor drept „o blasfemie la adresa lui Dumnezeu”
Sursa foto: Paul Haring

Papa Francisc şi-a cerut public scuze, în timpul primei slujbe din an, după ce a lovit cu palma o femeie din mulțime, care îl apucase de braţ şi nu îi mai dădea drumul.

Suveranul Pontif a fost filmat, în Ajunul Anului Nou, în timp ce lovea peste mână o femeie care îl apucase violent de braț și nu voia să-i mai dea drumul. Imaginile, filmate la Vatican, au făcut înconjurul lumii.

După ce a dat mâna cu mai mulţi credincioşi, papa a început să se îndepărteze de grup, însă femeia l-a apucat de un braţ și l-a tras înapoi spre ea. Luat prin surprindere de gestul destul de agresiv, papa a admonestat-o pe femeie şi i-a lovit cu palma mâna de două ori pentru a se elibera.

Astăzi, el a descris violenţa împotriva femeilor drept „o blasfemie la adresa lui Dumnezeu”, în cadrul omiliei de Anul Nou pe care a susţinut-o la Bazilica Sf. Petre din Roma, transmite DPA.

Femeile sunt cele care dau viaţă, a susţinut Suveranul Pontif „şi totuşi ele sunt în mod continuu insultate, bătute, violate, obligate să se prostitueze şi să pună capăt vieţii care le înmugureşte în pântece”.

„Orice formă de violenţă împotriva unei femei este o blasfemie la adresa lui Dumnezeu, care s-a întrupat dintr-o femeie. Salvarea întregii omeniri a venit din pântecele unei femei. Putem să înţelegem de cât de multă umanitate dăm dovadă, după cum tratăm corpul unei femei”, a susţinut el.

Corpul femeii este un sacrificiu adus „pe altarele profane ale publicităţii, ale profitului, ale pornografiei”. Femeile trebuie eliberate de consumerism, a mai susţinut Papa, adăugând că „femeile trebuie respectate şi onorate” şi că „a lor este cea mai nobilă carne din lume”.

„Şi în zilele noastre, maternitatea este degradată pentru că singura creştere de care suntem interesaţi este cea economică”, a precizat Suveranul Pontif.

Numeroase mame sunt nevoite să fugă în pribegie pentru a le asigura un viitor mai bun copiilor şi ajung în locuri unde sunt considerate de prisos „de către oameni cu stomacurile pline de mâncare şi inimile golite de dragoste”, a mai susţinut el.

 

×
Subiecte în articol: Papa Francisc