x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Paris - Violente organizate

Paris - Violente organizate

05 Noi 2005   •   00:00

Suburbiile Parisului au fost, pentru a opta noapte consecutiv, teatul unor noi confruntari intre tineri imigranti si politie, in cursul carora peste 500 de vehicule au fost arse, iar 27 de autobuze au fost distruse in incendiul izbucnit la un depou.

Autoritatile franceze sunt total depasite de revoltele din suburbiile Parisului, care s-au extins si in alte regiuni ale tarii. Incidente violente au fost inregistrate in Bourgogne, Normandia si Marsillia, unde cel putin 30 de autovehicule au fost incendiate. Circulatia feroviara pe liniile care leaga Parisul de periferie a fost serios perturbata. Potrivit autoritatilor feroviare franceze, numai un tren din patru circula in acest moment catre localitatile unde au loc tulburari.

Cel putin cinci politisti au fost raniti usor in noaptea de joi spre vineri, in confruntarile cu protestatarii. Ministrul francez de Interne, Nicolas Sarkozy, sustine ca violentele sunt organizate, ca nimic nu este spontan. Politistii incearca in continuare sa gaseasca o modalitate de a opri violentele fara precedent, care au cuprins cele mai sarace cartiere din suburbiile Parisului. (C.M.)

×
Subiecte în articol: externe