x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pariu diplomatic de 1 milion de dolari : NATO îi pune gând rău Rusiei

Pariu diplomatic de 1 milion de dolari : NATO îi pune gând rău Rusiei

de Sînziana Stancu    |    05 Mar 2010   •   00:00

Ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, a făcut pariu pe 1 milion de dolari că Alianţa Nord-Atlantică are planuri împotriva ţării sale.

Improvizând un concurs pe blogul său, Rogozin anunţă în limbile rusă şi engleză că va oferi milionul de dolari "oricui îi va dovedi că NATO nu are proiecte militare împotriva Rusiei". Diplomatul rus la NATO nu precizează însă de unde ar proveni această sumă şi cum va ajunge la câştigătorul concursului iniţiat de el.
Până acum, oferta lui Rogozin se apropie de 4.000 de vizitatori, însă nici unul dintre ei nu a răspuns invitaţiei, informează RIA Novosti.

SCEPTIC
Iniţiativa lui Rogozin are la bază afirmaţia făcută recent de către secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care precizase că Alianţa "nu este un adversar al Rusiei. Asigurările lui Rasmussen nu au liniştit însă Rusia, care se arată foarte îngrijorată de faptul că Statele Unite insistă să îşi construiască scut antirachetă în Europa cât mai aproape de Rusia, prin intermediul vecinilor ei cei mai apropiaţi din Est, între care şi România.

"Sunt sigur că secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, afirmă cu toată sinceritata că NATO nu este un adversar al Rusiei. Este posibil ca el personal să creadă acest lucru. Problema este că, după Gorbaciov, Rusia s-a schimbat mult. Dacă ultimii lideri sovietici aveau naivitatea de a crede în declaraţiile verbale, negociatorii ruşi moderni nu o au", şi-a justificat Rogozin reacţia la declaraţiile liniştitoare ale secretarului general al NATO.

×
Subiecte în articol: externe