x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Partidul lui Benjamin Netanyahu a câştigat alegerile parlamentare din Israel: "O mare victorie"

Partidul lui Benjamin Netanyahu a câştigat alegerile parlamentare din Israel: "O mare victorie"

18 Mar 2015   •   08:58
Partidul lui Benjamin Netanyahu a câştigat alegerile parlamentare din Israel: "O mare victorie"

Partidul Likud al premierului israelian Benjamin Netanyahu a câştigat 30 de mandate în urma alegerilor parlamentare, după  numărarea a 99,5 % din voturi, la o diferenţă de şase mandate de Uniunea Sionistă, care a obţinut 24 de mandate, anunţă thehindubusinessline.com.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a revendicat, încă de aseară, "o mare victorie" a partidului său Likud.

"Împotriva oricărei aşteptări: o mare victorie pentru Likud, o mare victorie pentru tabăra naţională condusă de Likud, o mare victorie pentru poporul israelian", a postat Netanyahu pe contul său de Twitter.

Benjamin Netanyahu a declarat că a vorbit deja cu liderii altor formaţiuni de centru-dreapta pentru a forma un nou guvern. Însă liderul opoziţiei, Isaac Herzog, a avertizat că alianţa sa, Uniunea Sionistă, nu poate fi lăsată deoparte.

Potrivit sistemul electoral din Israel, cel care va decide cui îi dă sarcina formării unui nou cabinet, odată ce rezultatele vor fi publicate, este președintele Reuven Rivlin, care a indicat deja că își dorește un guvern de uniune națională.


×