x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Partidul Republican, în fruntea preferințelor americanilor pentru Congresul SUA

Partidul Republican, în fruntea preferințelor americanilor pentru Congresul SUA

25 Oct 2022   •   10:17
Partidul Republican, în fruntea preferințelor americanilor pentru Congresul SUA

Înainte de alegerile legislative din 8 noiembrie, republicanii se află în fruntea preferințelor electoratului pentru Congresul SUA, potrivit sondajelor. De asemenea, politica extrenă a administrației Joe Biden este tot mai puțin agreată, scrie AFP.

Liderul congresmenilor republicani din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy, a spus că partidul său nu va semna un "cec în alb" Ucrainei dacă va câștiga alegerile. 

Temerile privind sprijinirea Ucrainei sunt în creștere, pe fondul zecilor de miliarde acordate Ucrainei de Joe Biden și a crizei economice. Fostul președinte republican Donald Trump a avut o relație cordială cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, și a blocat un ajutor militar pentru Ucraina. Astfel că acum, partea pro-Trump din Partidul Republican critică asistența militară americană pentru Kiev, care se ridică la circa 52 de miliarde de dolari.

Republicana Marjorie Taylor Greene l-a acuzat astfel pe Joe Biden că trimite în Ucraina "dolari câştigaţi cu sudoarea frunţii de contribuabilii americani" pentru a ajuta o ţară străină "să ducă un război pe care nu are nicio şansă să-l câştige".

De cealaltă parte, Hunter Biden, fiul actualului președinte, este investigat de FBI pentru afacerile din Ucraina.

Însă părerile sunt împărțite în Partidul Republican. Liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell, vrea să expedieze Kievului rachete cu rază lungă de acțiune, care ar putea ajunge în Federația Rusă. 

Și Mike Pence, fost vicepreşedintele în administrația Donald Trump, sprijină Ucraina. "Nu poate fi loc în mişcarea conservatoare pentru lăudătorii lui Putin. În această mişcare există loc doar pentru apărătorii libertăţii", a spus acesta.

Un sondaj realizat de Chicago Council on Global Affairs, arată că majoritatea americanilor susțin ajutorul pentru Ucraina iar circa 75% dintre republicani sunt de acord cu furnizarea de armament. 


 

×
Subiecte în articol: partidul republican sua