x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pasagerii avionului prăbuşit în Papua Noua Guinee au decedat

Pasagerii avionului prăbuşit în Papua Noua Guinee au decedat

12 Aug 2009   •   00:00

Nici o persoană nu a supravieţuit accidentului de marţi al unui avion care avea la bord 13 persoane, între care nouă australieni, a anunţat, miercuri, prim-ministrul australian Kevin Rudd. Aeronava s-a prăbuşit în Papua Noua Guinee. "Nu a existat nici un supravieţuitor", a declarat Rudd în faţa Parlamentului australian.



Aviaţia civilă locală a afirmat miercuri că un elicopter a reperat miercuri dimineaţă epava aparatului de zbor, fără a preciza localizarea sa. Plecat marţi dimineaţă din Port Moresby, avionul Twin Otter, cu 11 pasageri şi doi membri ai echipajului, se îndrepta către Kokoda, zonă apreciată de turiştii australieni şi locul unei bătălii la care militarii australieni au luat parte în timpul celui de-al doilea război mondial. Avionul a dispărut la un moment dat de pe radar.

Nouă australieni, un japonez şi trei cetăţeni ai statului Papua Noua Guinee se aflau la bordul micului aparat de zbor al companiei locale Airlines PNG, utilizate pentru legături scurte din Port Moresby. Căutările au fost îngreunate de vremea nefavorabilă.

×
Subiecte în articol: externe