x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Păsările lui Hitchcock, la Berlin

Păsările lui Hitchcock, la Berlin

de Sînziana Stancu    |    22 Mai 2009   •   00:00

E realitate, şi nu scenariul celebrului film. Capitala Germaniei e terorizată de câtva timp de doi "principali suspecţi" cu ciocuri puternice.



Doi corbi, care şi-au făcut "domiciliul" în apropierea Teatrului Naţional din Berlin survolează străzile din apropiere de dimineaţă până seara, atacând pe neaşteptate trecătorii, pe care îi sperie şi îi rănesc, scrie Le Post. Incidentele mai serioase raportate până acum sunt vreo patru. Un bărbat de 41 de ani a fost atacat de perechea de corbi, care mai aveau puţin şi îi găureau capul, dacă bietul om  nu reuşea să se apere cu un rucsac pe care îl avea la el. S-au repezit apoi la un biciclist, pe care zburătoarele l-au răsturnat cu bicicletă cu tot. Un electrician care se îndrepta spre serviciu a fost atacat în două reprize şi lovit cu ciocul în cap. Colac peste pupăză, şi comunitatea de piţigoi din zonă a luat exemplul corbilor, un exemplar al speciei încurcându-se în părul unei fetiţe de 12 ani, unde încerca să-şi construiască un cuib.

Problema cea mai mare e că autorităţile nu prea au ce să le facă păsărilor recalcitrante, pentru că legea germană le protejează din plin, nepermiţând să fie nici măcar dislocate din locurile pe care le iau în stăpânire. În lipsa unor măsuri mai ferme împotriva păsărilor care atacă, autorităţile s-au mulţumit să pună pe străzi doar câteva panouri de avertizare...

×
Subiecte în articol: externe