x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pe urmele lui Hitler

Pe urmele lui Hitler

23 Apr 2009   •   00:00

Turiştii veniţi în inima Europei din toate colţurile lumii se opresc în Germania pentru a lua urmele foştilor lideri ai regimului nazist. Deşi nazismul i-a umbrit trecutul, Germania se vinde bine turiştilor aflaţi în căutare de mărturii istorice.



Dar nu numai. Iar oferta nu lasă de dorit. Turiştii pot găsi, aproape la tot pasul, ghizi locali care să îi poarte pe lângă faţadele neogotice ale Primăriei din München sau pe la legendara berărie Hofbauhaus, unde Hitler a ţinut câteva cuvântări, sau la cartierul general al Gestapo, aflat la intersecţia străzilor Brienner şi Turkenstrasse.

Între ghidul Jeff Cox, un fluent vorbitor de limbă engleză şi bun cunoscător al istoriei europene, şi turiştii pe care i-a însoţit, de Paşti, într-un interesant tur prin München s-au legat repede prietenii. Veniţi din Statele Unite, Marea Britanie şi India, turiştii au plătit 12 euro de căciulă pentru aşa-numitul "Circuit turistic al celui de-al Treilea Reich. Plimbare prin München cu ghidare în limba engleză", scrie pe pagina de internet publicaţia Der Spiegel.

×
Subiecte în articol: externe