x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul spaniol refuză să depună mărturie ca martor în procesul de corupție al soției sale

Premierul spaniol refuză să depună mărturie ca martor în procesul de corupție al soției sale

31 Iul 2024   •   22:30
Premierul spaniol refuză să depună mărturie ca martor în procesul de corupție al soției sale
Sursa foto: Hepta

Premierul spaniol Pedro Sanchez a refuzat să depună mărturie în calitate de martor în ancheta judiciară privind presupuse fapte de corupție și trafic de influență împotriva soției sale, care l-au determinat să ia în considerare demisia în aprilie, au declarat avocații prezenți la audiere.

Procedura face parte dintr-o investigație preliminară pentru a stabili dacă Begona Gomez s-a folosit de poziția sa de soție a premierului pentru a obține sponsorizări pentru un curs de masterat universitar pe care l-a condus.

Sanchez a negat în repetate rânduri acuzațiile împotriva sa, spunând că acestea sunt nefondate și orchestrate de inamici politici de dreapta, iar marți, biroul procurorului de stat a intentat un proces în numele său împotriva judecătorului de instrucție pentru presupuse fapte de fraudă.

„Acest proces este menit să respecte independența sistemului judiciar, dar și să îl apere de practicile celor care operează din motive politice și în afara legii”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Pilar Alegria.

Gomez însăși nu a comentat public cazul. Avocatul acesteia, fostul ministru de interne Antonio Camacho, a declarat că mărturia lui Sanchez a durat două minute, iar judecătorul Juan Carlos Peinado i-a pus două întrebări - dacă avea vreo legătură cu vreuna dintre persoanele anchetate și dacă dorea să depună mărturie.

Sanchez a răspuns că Gomez era soția sa și că nu vrea să depună mărturie. Conform legislației spaniole, rudele apropiate, inclusiv soții, pot refuza să răspundă la întrebări atunci când sunt convocați de un judecător.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: pedro sanchez corupţie sotie