x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Eroul din rucsac: Un pelerin francez a salvat patru bebeluși atacați cu cuțitul de un refugit sirian

Eroul din rucsac: Un pelerin francez a salvat patru bebeluși atacați cu cuțitul de un refugit sirian

de Redacția Jurnalul    |    10 Iun 2023   •   09:20
Eroul din rucsac: Un pelerin francez a salvat patru bebeluși atacați cu cuțitul de un refugit sirian
Sursa foto: Hepta

Un pelerin aflat într-un tur al catedralelor din Franța a declarat vineri jurnaliștilor că doar credința sa catolică i-a dat puterea de a se lupta cu un bărbat care a înjunghiat patru copii într-un parc din Annecy, scrie Reuters.

Supranumit de presă „eroul din rucsac” - „le héros au sac a dos” -, tânărul în vârstă de 24 de ani, care și-a dat doar numele Henri, a declarat că se afla în apropierea unui loc de joacă atunci când l-a văzut pe bărbat atacându-i pe copiii aflați într-un cărucior, joi, în timp ce mama lor încerca să-i protejeze.

„A fost voia lui Dumnezeu că eram acolo și am putut interveni”, a sugerat el.

„Tot ce știu este că nu am fost acolo din întâmplare. În drumul meu spre catedrale m-am intersectat cu acest bărbat și am acționat instinctiv. Era de neconceput să nu fac nimic”, a declarat studentul la filosofie și management pentru CNEWS.

În imaginile video se vede cum acesta încearcă să îl blocheze pe agresor cu unul dintre cele două rucsacuri ale sale, îl urmărește pe bărbat până la locul de joacă și aruncă unul dintre rucsacuri în atacator.

Catolicul a spus că a simțit o forță puternică în interiorul său care l-a împins să acționeze.

„M-am lăsat ghidat de providență și de Fecioara Maria. Mi-am spus adio. Ei vor decide ce se va întâmpla”, a spus el.

Henri a spus că și alți tineri l-au urmărit pe atacator. „Am încercat să îl speriem și să îi dăm de înțeles că nu poate face ceea ce vrea”, a mai spus el.

Poliția a declarat că a arestat un refugiat sirian în urma atacului și a declarat jurnaliștilor că suspectul purta însemne creștine.

Întrebat despre sugestia că atacatorul ar fi putut fi creștin, Henri a spus că nu are sens.

„Este profund necreștin să ataci persoanele vulnerabile. Întreaga civilizație creștină pe care este construită țara noastră este un mesaj cavaleresc de a apăra văduvele și orfanii. Cred că, dimpotrivă, ceva foarte rău îl poseda”.

„Acum am toate aceste imagini oribile în cap. Trebuie să încerc să le transform în ceva pozitiv”, a spus el.

El își va continua turul de câteva luni și spera să le arate celor care îi urmăresc pe rețelele de socializare „cum frumusețea catedralelor ne poate hrăni și ne poate ajuta să facem ceea ce trebuie”.

„Datorită acestor evenimente, voi putea ajunge la mai mulți oameni. Mulțumesc cerului”, a declarat el pentru televiziunea BFM.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că starea copiilor victime ale atacului cu cuțitul de joi de la Annecy este mai bună.

El a spus că micuța britanică s-a trezit după operație, iar un copil olandez se recuperează.

Suspectul - un bărbat sirian cu statut de refugiat în Suedia - rămâne în arest și urmează să fie supus unei evaluări psihiatrice.

Se crede că tânărul de 31 de ani a trăit fără adăpost în Annecy și recent i-a fost respinsă o cerere de azil

În total, patru copii - cu vârste cuprinse între 22 și 36 de luni - și doi pensionari au fost răniți în timpul atacului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

atac copii

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pelerin francez erou atac Annecy