x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pentru prima dată în istoria Arabiei Saudite, femeile au avut dreptul să voteze şi să candideze

Pentru prima dată în istoria Arabiei Saudite, femeile au avut dreptul să voteze şi să candideze

14 Dec 2015   •   14:24
Pentru prima dată în istoria Arabiei Saudite, femeile au avut dreptul să voteze şi să candideze

Un total de 20 de femei au fost alese în consilii locale în Arabia Saudită după alegerile municipale de sâmbătă din regatul saudit în care femeile au avut pentru prima dată dreptul să voteze şi să candideze, potrivit rezultatelor oficiale publicate luni, relatează DPA.

Rezultatul alegerilor marchează un progres în regatul conservator în care femeile nu au încă dreptul să aibă permis de conducere.

Ministrul afacerilor municipale şi rurale şi şeful Comisiei Electorale Centrale, Abdullatif bin Abdulmalik Al-Al-Sheikh, a anunţat duminică că 2.106 de candidaţi au obţinut posturi în urma alegerilor la care s-a înregistrat o prezenţă la vot de 47%. Circa 702.000 de saudiţi au votat sâmbătă, între care 106.000 de femei din cele 130.000 înregistrate, o participare în rândul femeilor de circa 82%.

Este pentru prima dată în istoria Arabiei Saudite când femeile au avut dreptul să voteze şi să candideze.

Femeile au câştigat în mai multe zone ale ţării din Golf între care capitala Riad, centrul comercial Jeddah, regiunea sfântă Mecca, provincia de nord al-Jawf şi provincia de est al-Ihsa, a informat agenţia de presă oficială SPA.

×
Subiecte în articol: drepturile femeilor arabia saudita