x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PERCHEZIŢIE LA MALLORCA - Mafiot în Duma rusă

PERCHEZIŢIE LA MALLORCA - Mafiot în Duma rusă

21 Oct 2008   •   00:00

Deputat al Dumei de Stat din cadrul Partidului Rusia Unită, Vladislav Reznik este acuzat de legături cu structuri mafiote.



Deputat al Dumei de Stat din cadrul Partidului Rusia Unită, Vladislav Reznik este acuzat de legături cu structuri mafiote.

Scandalul în care este implicat Vladislav Reznik, şeful Comisiei pentru pieţele de valori din cadrul camerei inferioare a Parlamentului rus, a debutat cu percheziţii la vila acestuia din Calvia de pe insula Mallorca, efectuate de poliţia spaniolă, care a primit mandat din partea judecătorului Baltasar Garzon, potrivit publicaţiei ruse Echo Moskvii. Garzon conduce câteva anchete importante privind activitatea mafiei ruse în Spania. Parchetul anticorupţie din Spania îl acuză pe Reznik de spălare de bani şi apartenenţă la o organizaţie criminală. De la vila deputatului au fost confiscate calculatoare, telefoane mobile şi obiecte de artă. Potrivit presei spaniole, judecătorul Baltazar Garson îl suspectează pe Reznik de legături cu liderul organizaţiei mafiote Tambovskaia-Malîşevskaia, Ghenadi Petrov, reţinut de poliţia spaniolă la 16 iunie, în Mallorca. Potrivit anchetei, deputatul rus Reznik era un apropiat al lui Petrov şi putea să influenţeze activitatea acestuia. Anchetatorii presupun că nu este exclus ca această casă să îi fi fost oferită deputatului rus de către Petrov. Reznik era asociatul lui Petrov la diferite societăţi imobiliare care ar fi servit pentru spălarea banilor ilegali.

Reznik a respins acuzaţiile, declarând că achiziţionarea casei a fost absolut legală. Preşedintele Comitetului pentru Relaţii Externe din cadrul Consiliului Federaţiei, Mihail Marghelov, s-a ridicat în apărarea lui Reznik.

×
Subiecte în articol: externe reznik