x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 1.000 de persoane sunt blocate pe autostrada care leagă Belgradul de frontiera cu Ungaria. MAE român emite avertizări pentru Serbia

Peste 1.000 de persoane sunt blocate pe autostrada care leagă Belgradul de frontiera cu Ungaria. MAE român emite avertizări pentru Serbia

01 Feb 2014   •   14:48
Peste 1.000 de persoane sunt blocate pe autostrada care leagă Belgradul de frontiera cu Ungaria. MAE român emite avertizări pentru Serbia

Cel puţin o mie de persoane sunt blocate de mai bine de 15 ore pe autostrada care face legătura între capitala sârbă Belgrad şi frontiera cu Ungaria,în nordul Serbiei, care este măturat de vânt cu intensitate excepţională, relatează AFP.

Peste 200 de vehicule sunt blocate de vineri seara de zăpada depusă pe autostradă,în dreptul localităţii Feketic, aflate la 120 de kilometri nord de Belgrad. Guvernul sârb a ordonat sâmbătă dimineaţă tuturor serviciilor competente, Armatei, poliţiei şi pompierilor să acţioneze pentru a salva şi pune la adăpost aceste persoane.

Circulaţia pe această autostradă a fostîntreruptă, iar postul de frontieră de la Horgos, cu Ungaria, a fostînchis sâmbătă dimineaţă.

|n cursul nopţii de vineri spre sâmbătă au fost salvate alte 1.000 de persoane blocate de zăpadăîn vehiculele cu care se deplasau prin ţară, a precizat Guvernulîntr-un comunicat.

Provincia Voievodina, din nordul Serbiei, este afectată de joi seara de vânt puternic, a cărui viteză depăşeşte 100 km/oră. La Vârşeţ, oraş situat la 80 de kilometri nord-est de Belgrad, la frontiera cu România, vântul atingea sâmbătă şi 168 km/oră, potrivit postului naţional de televiziune.

Autorităţile au interzis circulaţia autovehiculelor de mare tonaj şi intrarea lorîn Serbia dinspre România, Ungaria şi Croaţia. Navigaţia pe sectorul sârb al Dunării a fost şi ea suspendată.

Ministerul român de Extene informează cetăţenii români care se deplasează pe teritoriul Serbiei asupra faptului căîn perioada 31 ianuarie-1 februarie 2014, autorităţile locale au emis o atenţionare de cod roşu de vânt puternic, care poate atinge viteze de până la 120 km/oră pentru regiunea Banatului Central şi de Sud (Voievodina) şi un cod portocaliu de vânt pentru regiunile Belgrad şi estul Serbiei.

Până la 3 februarie este interzisă circulaţia autovehiculelor a căror masă depăşeşte 3,5 tone şi care se deplaseazăîn Serbia dintre Ungaria şi România, fiind exceptaţi transportatorii de materiale perisabile, se aratăîntr-un comunicat al MAE român.

Autorităţile locale recomandă folosirea rutelor alternative de intrare/ieşireîn/din Serbia, prin folosirea drumului E-80 către/dinspre Republica Bulgaria şi respectiv a autostrăzii E-75, care face legătura cu Croaţia.

Pe teritoriul Serbiei, folosirea echipamentelor de iarnă este obligatorie, indiferent de condiţiile atmosferice sau de tipul de autovehicul rutier.

 

 

×
Subiecte în articol: serbia autostrada