x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 300 de morți în atacul terorist din capitala Somaliei

Peste 300 de morți în atacul terorist din capitala Somaliei

16 Oct 2017   •   14:44
Peste 300 de morți în atacul terorist din capitala Somaliei

Bilanțul atentatului cu bombă care a lovit centrul capitalei somaleze, Mogadishu, sâmbătă, continuă să crească, cu peste 300 de persoane decedate și sute de răniți grav, scrie The Guardian.

Atacul a implicat un camion cu sute de kilograme de grenade militare și explozibil făcut în casă, rezultând în cel mai mare atac terorist letal din lume, din ultimii ani.

Luni dimineață, Ministerul Informațiilor din Somalia a anunțat că 276 de persoane au murit în atac, iar cel puțin 300 sunt rănite. La câteva ore, directorul ambulanțelor Amin, Abdikadir Abdirahman, a anunțat că 300 de persoane au murit în explozie. „Bilanțul se află încă în crește, deoarece câțiva oameni încă lipsesc”, a spus Abdirahman pentru Reuters.

Multe victime sunt găsite sub dărmăturile împrăștiate pe o suprafață de sute de metri în centrul orașului.

De bomba devastatoare, condamnată la nivel internațional, este posibil să fie responsabili islamiștii somalezi shebab, afiliați Al-Qaida, potrivit autorităților, care lansează frecvent atacuri și atentate sinucigașe în Mogadishu și împrejurimi. Însă, atacul nu a fost încă revendicat.

„Este o zi tristă. Asta arată cât de nemiloși și brutali sunt, iar noi trebuie să ne unim împotriva lor”, a spus ministrul informațiilor, Abdirahman Omar Osman.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, la intersecția PK5 din districtul Hodan, un cartier comercial aglomerat al capitalei, un camion-capcană a explodat. Clădirile și vehiculele situate în apropiere au fost grav avariate de puternica explozie, care a lăsat în urmă trupuri arse sau sfâșiate. Conform presei, majoritatea victimelor sunt civili, în principal vânzători ambulanți.

 

×