x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peter Szijjarto îl acuză pe Victor Ponta că 'defăimează în mod constant' Ungaria

Peter Szijjarto îl acuză pe Victor Ponta că 'defăimează în mod constant' Ungaria

21 Sep 2015   •   18:07
Peter Szijjarto îl acuză pe Victor Ponta că 'defăimează în mod constant' Ungaria
Sursa foto: Foto: MTI

Ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, a declarat luni că 'este o ruşine pentru Europa' faptul că premierul român Victor Ponta 'minte în mod constant şi defăimează o ţară vecină', transmite MTI, citat de AGERPRES.

Victor Ponta, 'care face obiectul unei anchete penale', 'minte în mod constant şi defăimează o ţară vecină', a afirmat Peter Szijjarto.

Declaraţia sa survine după ce premierul român a spus că îşi menţine opinia referitoare la atitudinea Ungariei privind gestionarea crizei refugiaţilor, subliniind că este una "ne-europeană" şi "o ruşine pentru Europa".

"Deocamdată, îmi menţin opiniile, care sunt similare cu ale premierului sârb, croat, austriac, ale Comisiei Europene, ale secretarului general ONU, şi anume că atitudinea Ungariei în această criză a refugiaţilor este una ne-europeană şi o ruşine pentru Europa. Să faci garduri la graniţa între două ţări europene, între Ungaria şi România, este o chestiune ce nu are legătură cu spiritul european, motiv pentru care o să îmi apăr ţara şi guvernul. Şi faptul că autorităţile maghiare se bagă în jocurile politice interne din România, cred că toată lumea ar trebui să răspundă ca şi mine cu indignare", a spus Ponta luni, la Palatul Parlamentului.

Potrivit MTI, Peter Szijjarto a mai declarat că Ungaria respectă toată legislaţia europeană prin modul în care tratează criza migranţilor, dar se află într-o poziţie dificilă din cauza 'a două alte state membre ale UE care în mod deliberat şi demonstrativ încalcă legile UE'. Grecia 'este incapabilă să-şi protejeze frontierele', iar Croaţia 'inundă Ungaria cu mii de migranţi, fără a-i înregistra', a declarat şeful diplomaţiei de la Budapesta.

×
Subiecte în articol: Peter Szijjarto