x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Piloți ai unei curse Cathay Pacific au văzut în aer rachetele lansate de Coreea de Nord

Piloți ai unei curse Cathay Pacific au văzut în aer rachetele lansate de Coreea de Nord

04 Dec 2017   •   17:58
Piloți ai unei curse Cathay Pacific au văzut în aer rachetele lansate de Coreea de Nord

Compania aeriană Cathay Pacific a anunţat luni că unul din echipajele sale a observat, în timpul unui zbor între Hong Kong şi SUA, ceea ce pare să fi fost racheta lansată de Coreea de Nord săptămâna trecută, transmite AFP. 

Phenianul a testat miercuri o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) despre care afirmă că poate lovi în orice punct de pe teritoriul continental al SUA. 

Un comunicat al Cathay Pacific precizează că un echipaj al companiei a observat în acea zi 'ceea ce părea reintrarea (în atmosferă) a recentei rachete nord-coreene'. 

Compania nu indică poziţia în care se găsea în acel moment cursa CX893 între Hong Kong şi San Francisco, dar menţionează că echipajul a informat controlul aerian japonez 'conform procedurii'. 

Cathay a precizat că nu intenţionează să-şi modifice traseele de zbor, subliniind că avionul se afla 'departe de eveniment'. 'Rămânem în alertă', adaugă compania. 

Potrivit cotidianului South China Morning Post, directorul general al Cathay, Mark Hoey, a explicat într-un mesaj către angajaţi că echipajul a văzut racheta 'explodând şi dezintegrându-se'. 

Potrivit Phenianului, racheta sa Hwasong-15 a atins o altitudine de 4.475 km înainte de a cădea în apele Japoniei, la 950 km de locul lansării. 

Analiştii nu sunt însă convinşi că Phenianul stăpâneşte tehnologia necesară pentru a asigura supravieţuirea ogivelor în condiţiile supraîncălzirii la reintrarea în atmosfera terestră.AGERPRES

×