x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Piticul Pământului

Piticul Pământului

de Sînziana Stancu    |    16 Oct 2009   •   00:00

Un adolescent nepalez, care va împlini săptămâna viitoare 18 ani, începe demersurile pentru a obţine titlul de cel mai mic om din lume. Khagendra Thapa Magar are o înălţime de 55,8 centimetri şi cânţăreşte doar 4,5 kilograme, scrie The Times.



"Piticul" spune că e interesat să capete faimă internaţională, să călătorească, dar şi să se dea sfoară în lume pentru o soţie "pe măsura lui". El are deja scrisoarea pregătită pentru Guinness Book of World Records şi abia aşteaptă să facă, zilele astea, 18 ani, ca să o expedieze. Dacă pretenţiile lui Magar se verifică, el va deveni cel mai mic om al tuturor timpurilor, precedentul record aparţinându-i lui Gul Mohammed, din Delhi, care avea tot 55,8 centimetri înălţime şi care a murit în 1997.

MĂRIMEA NU CONTEAZĂ

Magar e pasionat de karate şi dansează, ocazional, într-o trupă. El vrea să vadă, în primul rând, "Japonia, Londra şi America". "Înainte, lumea obişnuia să facă haz de mine. Acum, mă felicită", spune piticul lumii, mândru şi sigur că va obţine titlul mult dorit. El nu numai că vrea să se însoare cât mai repede, dar vrea să facă şi copii. Tatăl băiatului spune că a auzit că ar fi prin Nepal nişte fete cu tulburări de creştere ca ale lui, dar vrea să ştie şi dacă boala de care suferă fiul său este ereditară. Oricum, şi dacă obţine titlul de cel mai mic om din lume, şi dacă nu, şi dacă se vor îmbogăţi, şi dacă nu, piticul şi părinţii lui îl încurajează să-şi trăiască viaţa ca oricare om normal. "Pe la vârsta de 5 ani, şi-a dat pentru prima dată seama că era mult mai mic decât ceilalţi copii. Pe măsură ce creştea, suferea tot mai mult. Dar noi i-am spus întotdeauna că Dumnezeu are, cu siguranţă, planuri mari pentru el", a mai povestit tatăl său, adăugând că ei l-au consolat, spunându-i mereu că "până la urmă, mărimea nu contează".

×
Subiecte în articol: externe