x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de plângeri din partea unor foști angajați Twitter

Zeci de plângeri din partea unor foști angajați Twitter

de Redacția Jurnalul    |    20 Dec 2022   •   20:30
Zeci de plângeri din partea unor foști angajați Twitter
Sursa foto: Hepta

Twitter Inc. a fost acuzată marți de 100 de foști angajați de diverse încălcări legale rezultate în urma preluării companiei de către Elon Musk, inclusiv de faptul că a vizat femei pentru concedieri și nu a plătit indemnizațiile promise, potrivit Reuters.

Shannon Liss-Riordan, avocata angajaților, a declarat că a depus 100 de cereri de arbitraj împotriva Twitter, care fac afirmații similare cu cele patru procese colective aflate în curs de soluționare la tribunalul federal din California.

Toți lucrătorii au semnat acorduri pentru disputele legale depuse împotriva companiei în arbitraj, mai degrabă decât în instanță, a spus Liss-Riordan, ceea ce înseamnă că probabil li se va interzice participarea la acțiunile colective.

Twitter a concediat aproximativ 3.700 de angajați la începutul lunii noiembrie, în cadrul unei măsuri de reducere a costurilor luate de Musk, care a plătit 44 de miliarde de dolari pentru a achiziționa platforma de socializare, iar alte sute de persoane au demisionat ulterior.

Foștii angajați acuză Twitter de discriminare sexuală, încălcarea contractului și concedierea ilegală a angajaților care se aflau în concediu medical sau parental.

Twitter nu a făcut comentarii la cererile angajaților.

Liss-Riordan a declarat că firma sa a vorbit cu sute de alți foști angajați ai Twitter și intenționează să depună mai multe cereri legale de arbitraj în numele lor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: twitter angajati