x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PLD din Moldova renunţă la proteste

PLD din Moldova renunţă la proteste

10 Apr 2009   •   00:00

Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova, care avea permisiunea autorităţilor de a organiza manifestări, şi-a retras cererea de la Primărie. Liderul partidului, Vlad Filat, a declarat astăzi că acţiunile care vor fi întreprinse în viitor vor fi "bine gândite" şi vor avea o "finalitate logică", excluzănd manifestările de violenţă. De altfel, Filat a subliniat că majoritatea persoanelor care au provocat violenţele de marţi din Chişinău au fost identificate, scrie Antena3.ro.

Se pare că multe dintre acestea sunt persoane cu antecedente penale, şi chiar persoane aflate în arest, eliberate special pentru acest tip de acţiune. El a atenţionat că acţiuni similare ar putea fi organizate inclusiv astăzi, pentru a denatura aspectul paşnic al manifestărilor programate a avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Partidul Democrat Liberal a efectuat o numărătoare paralelă a voturilor exprimate la scrutinul de duminică. Frauda electorală a fost estimată la 6%, iar liberal-democraţii încearcă în aceste zile să identifice şi să probeze metodele de fraudare a alegerilor.

În legătură cu manifestările violente de marţi din capitala Republicii Moldova, Vlad Filat susţine că "a fost un joc cinic folosit de comunişti pentru a distruge imaginea opoziţiei". El s-a plâns că nu au avut parte de sprijin din partea organizaţiilor internaţionale în primele zile de după alegerile parlamentare. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe