x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia islandeză a împuşcat un om pentru prima dată în istoria instituţiei. Poliţiştii, monitorizaţi de un psiholog

Poliţia islandeză a împuşcat un om pentru prima dată în istoria instituţiei. Poliţiştii, monitorizaţi de un psiholog

03 Dec 2013   •   16:07
Poliţia islandeză a împuşcat un om pentru prima dată în istoria instituţiei. Poliţiştii, monitorizaţi de un psiholog

Poliţia din Islanda a prezentat scuze familiei unui bărbat care a fost împuşcat mortal de agenţi, ieri, în capitala Reykjavik, afirmând că este pentru prima dată în istoria instituţiei când poliţiştii au fost nevoiţi să ucidă pe cineva, informează BBC.

Agenţii au intervenit luni dimineaţă într-un cartier din estul capitalei, după ce un bărbat de 59 de ani a început să tragă cu arma în interiorul propriului apartament.

Blocul a fost evacuat după ce încercările poliţiştilor de a discuta cu bărbatul care trăgea au eşuat. Pentru a-l opri pe trăgător, poliţiştii au aruncat grenade cu gaz lacrimogen în apartamentul acestuia, însă bărbatul nu a încetat să tragă.

Apoi, un echipaj de 15 agenţi înarmaţi a spart uşa apartamentului, fiind întâmpinaţi cu focuri de armă de la o puşcă. Doi agenţi au fost răniţi, unul la faţă, altul la braţ. Poliţiştii au deschis la rândul lor focul. Bărbatul care trăgea în apartamentul său a murit la spital în urma rănilor suferite.

De regulă poliţiştii islandezi nu poartă arme de foc la ei, agenţii respectivi făcând parte dintr-un dispozitiv special.

"Poliţia regretă acest incident şi oferă condoleanţe familiei bărbatului împuşcat", a declarat şeful poliţiei islandeze, Haraldur Johannessen. Acesta a adăugat că incidentul este fără precedent în Islanda.

Poliţiştii care l-au ucis pe bărbat vor primi consiliere din partea unui psiholog. O anchetă a fost deschisă pentru a elucida circumstanţele în care poliţiştii au deschis focul şi motivul pentru care bărbatul trăgea în propriul apartament.

Islanda, cu o populaţie de 322.000 de oameni, are una dintre cele mai mici rate ale criminalităţii din lume. Împuşcăturile sunt foarte rare în această ţară. În perioada 1999 - 2009, rata de omoruri în Islanda a fost de 1,8 persoane la 100.000 de locuitori. 

×