x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul polițist condamnat la închisoare pentru uciderea tânărului Elijah McClain

Primul polițist condamnat la închisoare pentru uciderea tânărului Elijah McClain

de Redacția Jurnalul    |    06 Ian 2024   •   15:40
Primul polițist condamnat la închisoare pentru uciderea tânărului Elijah McClain
Sursa foto: X

Un fost ofițer de poliție din Colorado a fost condamnat la 14 luni de închisoare pentru moartea lui Elijah McClain, un tânăr de culoare de 23 de ani care a fost supus unei violențe excesive de către polițiști în 2019.

Pe 24 august 2019, McClain a fost oprit de poliție în Aurora, Colorado, pentru că purta o mască de față. Polițiștii l-au acuzat pe McClain de comportament ciudat și l-au imobilizat cu forța, scrie The Guardian.

Imaginile arată cum McClain a fost lovit și înjurat de polițiști, în timp ce striga că nu poate respira. El a fost apoi injectat cu ketamine, un sedativ puternic, și a murit la spital câteva zile mai târziu.

Un juriu din Colorado l-a găsit vinovat pe fostul ofițer de poliție Randy Roedema de crimă din culpă și agresiune în octombrie 2022.

La sentința de vineri, judecătorul Mark Warner a spus că Roedema a arătat "un lipsă de empatie și compasiune" pentru McClain.

Moartea lui McClain a provocat proteste în Aurora și în întreaga țară. Ea a fost citată ca exemplu al brutalității poliției față de oamenii de culoare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: politist condamnat Elijah McClain