x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polițiști francezi, condamnați la închisoare pentru folosirea excesivă a forței

Polițiști francezi, condamnați la închisoare pentru folosirea excesivă a forței

de Redacția Jurnalul    |    20 Ian 2024   •   16:40
Polițiști francezi, condamnați la închisoare pentru folosirea excesivă a forței
Sursa foto: Hepta

Trei ofițeri de poliție francezi au fost condamnați la închisoare cu suspendare pentru că au agresat un tânăr de culoare într-o suburbie din nord-vestul Parisului, în 2017, scrie BBC.

Un ofițer a fost găsit vinovat de lovirea cu bastonul și rănirea gravă a tânărului Théo Luhaka și a primit o pedeapsă de 12 luni cu suspendare, iar ceilalți doi polițiști au fost condamnați la trei luni de închisoare cu suspendare pentru violență intenționată.

Théo Luhaka a rămas invalid cu leziuni anale ireversibile provocate de un baston al poliției în timpul unei percheziții, în februarie 2017.

Luhaka, pe atunci în vârstă de 22 de ani, a spus că a fost bătut, abuzat și scuipat.

Cazul a declanșat proteste în Franța, după ce înregistrarea video a agresiunii a fost distribuită pe scară largă pe rețelele de socializare. Președintele de atunci al Franței, Francois Hollande, l-a vizitat pe Luhaka la spital.

În 2017, Luhaka era un tânăr sportiv fără antecedente penale și spera să înceapă o carieră de fotbalist profesionist în Belgia. În ziua în care a fost atacat, acesta a declarat că a ieșit din casă și a dat întâmplător peste un control al poliției care viza traficanții de droguri. Operațiunea poliției a devenit violentă și a fost atacat de patru ofițeri, a spus el.

Cazul împotriva unui al patrulea ofițer a fost abandonat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: politisti condamnaţi