x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scotland Yard vrea să angajeze poliţişti din România

Scotland Yard vrea să angajeze poliţişti din România

08 Feb 2013   •   23:45
Scotland Yard vrea să angajeze poliţişti din România
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Intact Images

România şi Polonia şi-au anunţat intenţia de a participa la un proiect prin care Scotland Yard, Serviciul de Poliţie Metropolitană din Londra, îşi doreşte să recruteze agenţi de poliţie din alte ţări cu scopul de a-i înţelege mai bine pe delicvenţii străini din Marea Britanie, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Scotland Yard şi-a anunţat vineri intenţia de a recruta poliţişti străini, în cadrul unei operaţiuni botezate Nexus, la care iau parte şi serviciile de imigraţie şi care este finanţată de Uniunea Europeană. Serviciul de Poliţie Metropolitană din Londra a precizat că a solicitat un ajutor de 2,2 milioane de euro de la UE pentru a pune în aplicare acest proiect, confirmând astfel o informaţie publicată vineri de cotidianul britanic The Times. 

Forţa de poliţie londoneză, una din cele mai prestigioase din lume, ar putea recruta până la 30 de agenţi străini pentru o perioadă iniţială de trei ani.

"Rolul lor va consta în a-i însoţi pe agenţii de poliţie britanici în operaţiuni, iar (colaborarea) va implica de asemenea activităţi de schimb de informaţii", a precizat un purtător de cuvânt.

Operaţiunea Nexus se va înscrie într-un dispozitiv administrat în comun de forţele de poliţie şi serviciile de imigraţie.

Recruţii vor fi îmbrăcaţi în civil în timpul exercitări funcţiei, însă ar putea primi permisiunea să poarte şi uniformă în caz de necesitate.

România şi Polonia şi-au anunţat deja intenţia de a participa la această cooperare. Negocieri sunt în desfăşurare cu Lituania şi Irlanda, potrivit presei.

Conform unui studiu realizat de serviciul de poliţie din Londra, 40% dintre delicvenţii străini provin din doar zece ţări: România, Nigeria, Somalia, Jamaica, Lituania, Portugalia, Polonia, India, Pakistan şi Irlanda.

×