x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonezii decid azi succesorul lui Lech Kaczynski

Polonezii decid azi succesorul lui Lech Kaczynski

04 Iul 2010   •   00:00
Polonezii decid azi succesorul lui Lech Kaczynski

Secţiile de vot din Polonia s-au deschis astăzi la ora locală 6.00 (7.00, ora României), pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, în care se confruntă liberalul Bronislaw Komorowski şi conservatorul Jaroslaw Kaczynski.



Alegerile prezidenţiale anticipate au fost convocate după moartea preşedintelui Lech Kaczynski, într-un accident de avion produs în data de 10 aprilie în Rusia, anunţă AFP, citată de Mediafax.

Komorowski, preşedintele Camerei inferioare a Parlamentului şi aliat apropiat al premierului liberal Donald Tusk, a obţinut în primul tur de scurtin 41,54 la sută din voturi şi, conform ultimului sondaj de opinie, este creditat cu 51 la sută din voturi pentru cel de-al doilea tur.

Lider incontestabil al opoziţiei conservatoare şi preşedinte al partidului naţionalist Lege şi Justiţie (PiS), euroscepticul Jaroslaw Kaczynski, fratele geamăn al fostului preşedinte, a obţinut 36,46 la sută din voturi la 20 iunie şi este creditat cu 44 la sută din voturi, conform aceluiaşi sondaj. Un alt sondaj realizat în cursul acestei săptămâni indica o posibilă victorie a acestuia.

Cele circa 26.000 de secţii de vot, unde sunt aşteptaţi aproape 31 de milioane de alegători, se vor închide la ora locală 20.00 (21.00, ora României). Exit-poll-urile vor fi anunţate imediat după închiderea urnelor, iar rezultatele parţiale sunt aşteptate până luni dimineaţă.

×
Subiecte în articol: externe