x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia avertizează împotriva creşterii protecţionismului în Europa după victoria partidului lui Macron

Polonia avertizează împotriva creşterii protecţionismului în Europa după victoria partidului lui Macron

12 Iun 2017   •   18:45
Polonia avertizează împotriva creşterii protecţionismului în Europa după victoria partidului lui Macron
Sursa foto: Varşovia

Polonia a avertizat luni împotriva creşterii protecţionismului în Europa după victoria decisivă a partidului centrist al preşedintelui Emmanuel Macron, "La Republique en Marche!" (LREM), în prima rundă a alegerilor legislative din Franţa, relatează Reuters. 

Macron a cerut o 'agendă protecţionistă' pentru Uniunea Europeană, care să includă un 'Buy European Act' şi reglementări care să împiedice preluarea unor companii strategice de către investitori din afara Europei. 

Konrad Szymanski, adjunctul ministrului de externe polonez însărcinat cu afaceri europene, le-a declarat reporterilor la Berlin că şi alte guverne UE ar putea adopta o poziţie mai protecţionistă pentru a-l sprijini pe Macron. 

"Dezvoltarea viitoare a pieţei unice europene reprezintă cel mai mare motiv de preocupare pentru noi", a spus Szymanski, referindu-se la agenda lui Macron. 

Oficialul polonez a subliniat faptul că finalizarea pieţei interne pentru servicii şi economie digitală este încă o lucrare în desfăşurare care trebuie încheiată de urgenţă. 

"Nu vrem să plătim pentru victoria lui Macron", a afirmat Szymanski, referindu-se la o dezbatere în ţările UE potrivit căreia guvernele ar trebui să lupte împotriva creşterii populismului făcând concesii privind deschiderea pieţelor.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Polonia protectionism Macron