x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Povestea unui anorexic: "Corpul meu a ajuns să se mănânce singur pe interior"

Povestea unui anorexic: "Corpul meu a ajuns să se mănânce singur pe interior"

15 Apr 2011   •   11:33
Povestea unui anorexic: "Corpul meu a ajuns să se mănânce singur pe interior"

Ollie Roche, un tânăr de 18 ani din Marea Britanie, a refuzat să mai mănânce pentru a arăta precum modele masculine pe care le vedea în revistele de modă. În plus, Ollie era umilit zilnic de către colegii de şcoală, care îl făceu gras. Astfel, tânărul a ajuns să mănânce doar o felie de pâine pe zi. Dacă la vârsta de 16 ani avea în jur de 57 de kilograme, astăzi tânărul a ajuns la 38 de kilograme!

"Pielea arată ca dracu', părul este într-o stare îngrozitoare, iar ungiile se rup până la carne", declară Ollie pentru The Herald.

Viaţa tânărului este dominată de anorexie: "Doctorii mi-au spus că, din cauza faptului că nu mă hrănesc, corpul a început să se mănânce singur pe interior. Inima s-a micşorat, iar medicii m-au avertizat că dacă nu încep să mănânc, voi muri". Asta declara Ollie la începutul anului.

Între timp, tânărul a început să asculte sfatul medicilor. A început să mânânce, dar doar cât să supravieţuiască. În plus, înfometarea la care s-a supus atâta timp şi-a pus amprenta serios asupra comportamentului. Are probleme în ceea ce priveşte percepţia asupra oamenilor şi lucrurilor. El spune că îşi poate da seama dacă altcineva este slab sau gras, însă nu poate conştientiza propria greutate.

"Am probleme cu obsesiile. Printre altele, niciodată nu mănânc un produs fără să citesc valoarea nutriţională. Nu ştiu ce greutate am. Nici nu m-ar ajuta foarte tare să ştiu. Important este că mănânc mai mult decât o făceam înainte", povesteşte Ollie.

"Totul a început la şcoală, când aveam 15 ani. Colegii mă umileau şi mă făceau gras. Chestia asta mi-a afectat respectul de sine şi am început să nu mai mănânc. Nici nu mi-am dat seama când s-a întâmplat totul pentru că, la un moment dat, a nu mânca devenise o obişnuinţă. Începuse să nu-mi mai fie foame, iar, la un moment dat mâncam doar o felie de pâine pe zi", explică Ollie.

Tânărul recunoaşte că fiecare zi este o luptă cu propriile obsesii. Urăşte produsele lactate, nu poate renunţa la numărarea caloriilor şi refuză să mânânce carne mai mult de o dată pe zi.

"Anorexia este oribilă. Nici nu poţi să concepi în ce hal te poate aduce, cum ajunge să te controleze. Eu nu cred că te poţi vindeca de boala asta. Sunt conştient că voi lupta cu anorexia toată viaţa", a mai spus Ollie. (V.M.)

×
Subiecte în articol: anorexie anorexic