x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prăbușirea natalității în Franța: înregistrează cel mai mic număr de nașteri de după al Doilea Război Mondial

Prăbușirea natalității în Franța: înregistrează cel mai mic număr de nașteri de după al Doilea Război Mondial

de Redacția Jurnalul    |    17 Ian 2024   •   00:20
Prăbușirea natalității în Franța: înregistrează cel mai mic număr de nașteri de după al Doilea Război Mondial
Sursa foto: Hepta

Franța se confruntă că prăbușirea numărului de nașteri acesta ajungând la cel mai scăzut nivel de după al Doilea Război Mondial, potrivit Reuters.

Franța a înregistrat anul trecut cel mai mic număr de nașteri de la cel de-al Doilea Război Mondial, a anunțat agenția națională de statistică INSEE.

Franța a avut anul trecut 678.000 de nașteri, ceea ce reprezintă o scădere de 7% față de 2022 și o scădere cu 20% de la atingerea vârfului în 2020, a comunicat INSEE în raportul său anual.

Țara a fost de zeci de ani într-o situație bună în comparație cu alte țări europene, evitând o prăbușire a natalității, așa cum s-a întâmplat în Germania, Italia și Spania.

Demografii cred că performanța poate fi explicată prin sistemul generos de sănătate și de îngrijire a copiilor din Franța, precum și prin scutirile fiscale și alte beneficii pentru mai mulți copii.

Rezultatul din 2023 poate fi explicat prin crizele succesive provocate de COVID, creșterea prețurilor la energie și inflația record.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: natalitate franta declin demografic