x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premieră în Somalia. Un meci va fi transmis în direct la televizor

Premieră în Somalia. Un meci va fi transmis în direct la televizor

17 Dec 2015   •   16:40
Premieră în Somalia. Un meci va fi transmis în direct la televizor

Un meci de fotbal va fi transmis în direct pentru prima oară la televizor în Somalia, joi (astăzi), a anunţat federaţia de fotbal din această ţară africană, care se reface treptat după zeci de ani de război, scrie AFP.

Finala cupei Generalului Da'ud se va disputa pe stadionul Banadir din capitala Mogadiscio, joi după-amiază, şi va fi transmisă în direct la televiziunea somaleză de stat, SNTV. În finală se vor întâlni echipa armatei, Horseed, şi cea a poliţiei, Heegan FC.

"Este un progres, mult timp noi am visat să vedem meciurile noastre transmise în direct - aproape că e un vechi vis care se împlineşte", a declarat preşedintele federaţiei somaleze de fotbal, Abdiqani Said Arab, într-un comunicat.

"Va fi un test, însă dacă vom reuşi, vom încerca să transmitem în direct meciurile noastre lunile viitoare", a adăugat el.

Fotbalul este unul dintre cele mai populare sporturi din Somalia, pe terenurile de joc şi la televizor, meciurile din Europa fiind transmise în cafenele.

Publicul meciurilor de fotbal a fost una din ţintele insurgenţilor islamişti shebab, afiliaţi la Al-Qaida, care din 2007 luptă împotriva fragilelor autorităţi somaleze.

Atacurile de acest tip, comise cu grenada, au devenit mai rare de când forţele guvernamentale sunt susţinute de cei 22.000 de soldaţi ai Forţei Uniunii Africane (AMISOM).

×
Subiecte în articol: somalia fotbal Mogadishu