x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premieră la Casa Albă. Președintele Donald Trump a purtat mască de protecție în public

Premieră la Casa Albă. Președintele Donald Trump a purtat mască de protecție în public

12 Iul 2020   •   21:00
Premieră la Casa Albă. Președintele Donald Trump a purtat mască de protecție în public
Sursa foto: Hepta

Preşedintele american Donald Trump a apărut, ieri, pentru prima dată purtând mască de protecție în public. Acesta a efectuat o vizită la Spitalul Walter Reed din Bethesda, Maryland și a stat de vorbă cu militarii americani răniţi în lupte şi cu personalul medical, transmite AFP.

"Când vorbeşti cu militari care tocmai au ieşit de pe masa de operaţie, cred că este foarte bine să porţi mască. N-am fost niciodată împotriva măştilor, dar consider că ţine de moment şi de loc", a spus Trump.

Acesta a purtat o mască de culoare bleumarin.

O parte a societății amerciane refuză să poarte măști de protecție împotriva infecției cu COVID-19, ca formă de libertate individuală a cetățeanului în fața autorităților federale și internaționale.

Universitatea Johns Hopkins a transmis, sâmbătă, un nou record de infectări în această țară, cu 66.528 de cazuri noi, în 24 de ore. Numărul total persoanelor care au contactat virusul SARS-CoV-2 este de 3.242.073, dintre care 134.729 au decedat (760 în ultimele 24 de ore).

În statul New York, guvernatorul Andrew Cuomo a anunţat că spitalizările din cauza COVID-A9 şi media deceselor pe trei zile au scăzut la cel mai mic nivel de la jumătatea lunii martie, cu mai puţin de 800 de internări şi 7 decese, în ultimele 72 de ore.

×