x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Franței avertizează că pandemia de coronavirus va provoca o lovitură puternică asupra economiei

Premierul Franței avertizează că pandemia de coronavirus va provoca o lovitură puternică asupra economiei

19 Mar 2020   •   17:59
Premierul Franței avertizează că pandemia de coronavirus va provoca o lovitură puternică asupra economiei

Pandemia de coronavirus va provoca o "lovitură puternică" şi "masivă" asupra economiei, avertizează premierul Franţei, Edouard Philippe, în timp ce preşedintele Emmanuel Macron a anunţat majorarea cu cinci miliarde de euro a bugetului pentru cercetare, scrie Mediafax.

Pandemia de coronavirus constituie o "lovitură puternică" şi "masivă" asupra economiei, a afirmat premierul Franţei, Edouard Philippe, iar preşedintele Emmanuel Macron a anunţat suplimentarea cu cinci miliarde de euro a bugetului pentru cercetare medicală, informează cotidianul Le Figaro.

"Am ajuns într-o criză medicală nemaivăzută până acum, care nu s-a mai produs în Franţa de un secol; această criză va genera o lovitură puternică, masivă şi brutală asupra economiei noastre", a declarat Edouard Phillipe în Senatul Franţei.

"Ştim ce impact şi ce consecinţe periculoase pot fi asociate acestei frânări masive. Trebuie să facem toţi, la nivel colectiv, un efort considerabil pentru a permite relansarea ţării noastre", a subliniat premierul Franţei.

×
Subiecte în articol: franta coronavirus