x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Iurie Leancă, pe primul loc în topul celor mai influenți politicieni din Republica Moldova

Premierul Iurie Leancă, pe primul loc în topul celor mai influenți politicieni din Republica Moldova

03 Dec 2013   •   16:01
Premierul Iurie Leancă, pe primul loc în topul celor mai influenți politicieni din Republica Moldova

Premierul moldovean Iurie Leancă, prim-vicepreședinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), se află pe primul loc în topul celor mai influenți politicieni ai lunii noiembrie, informează Moldpres, citată de Agerpres.

'Top 50 cei mai influenți politicieni ai lunii noiembrie' a fost realizat de Centrul de Cercetări Strategice și Consultanță Politică 'Politicon'.

Iurie Leancă este urmat de liderul PLDM, Vlad Filat, și de vicepremierul Natalia Gherman, ministru al afacerilor externe și integrării europene.

Locul patru în top este ocupat de președintele Parlamentului, Igor Corman, care este urmat de șeful statului, Nicolae Timofti. Pe poziția a șasea se află liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, iar liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, ocupă locul șapte, conform Moldpres.

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, se află pe poziția a opta în acest clasament. Pe locurile nouă și zece se situează vicepremierul Valeriu Lazăr, ministru al economiei, respectiv ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vasile Bumacov.

Agenția de presă mai notează că topul reprezintă o sinteză a notelor acordate politicienilor de 29 de experți. Politicienii au fost apreciați în funcție de influența lor la adoptarea deciziilor majore în țară, de popularitatea publică, vizibilitatea lor în mass-media și de perspectivele politice.

×