x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premiul Nobel pentru Medicină, împărțit de cercetători care au salvat milioane de vieţi

Premiul Nobel pentru Medicină, împărțit de cercetători care au salvat milioane de vieţi

05 Oct 2020   •   22:24
Premiul Nobel pentru Medicină, împărțit de cercetători care au salvat milioane de vieţi
Sursa foto: antena1

Premiul Nobel pentru Medicină a fost câştigat de Harvey Alter, Michael Houghton şi Charles M Rice. Munca celor trei a dus la descoperirea virusului hepatitei de tip C şi la tratamentul acesteia.

Harvey Alter, Michael Houghton şi Charles Rice împart în acest an Premiul Nobel în Medicină. Munca lor a dus la descoperirea hepatitei de tip C şi la crearea unui tratament pentru aceasta.

Este un virus din cauza căruia 400.000 de oameni îşi pierd viaţa în fiecare an. Problema este de detectare a virusului. Asta pentru că în 95% din cazurile în care se aplică tratamentul, pacientul scapă cu viaţă.

„Este practic descoperirea unui virus care cauzează o boală severă, virusul hepatitei de tip C. Un virus care a afectat milioane de oameni şi în continuare o face. După cum ştiţi, Premiile Nobel şi Comitetele pentru Primiile Nobel, noi aşteptăm. Cred că putem spune două lucruri. În primul rând, durează destul timp până este cu adevărat clar că o descoperire este importantă. Al doilea motiv este că noi cei din Comitetul Premiilor Nobel suntem foarte atenţi în munca noastră şi investigăm foarte atent înainte să luăm o decizie”, spune secretarul general al Adunării pentru Nobel, Thomas Perlmann.

Studiile complementare ale celor trei au avut loc în urmă cu mai bine de 30 de ani, însă marele premiu a venit acum.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: premiul nobel