x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Presarii‘‘, regalaţi în capitala Statelor Unite

"Presarii‘‘, regalaţi în capitala Statelor Unite

30 Oct 2008   •   00:00

Centrul de Presă Străină (FPC) din capitala Statelor Unite a anunţat săptămâna trecută că va ajuta mass-media străine în misiunea transmiterii alegerilor prezidenţiale 2008.



Jurnaliştii vor avea la dispoziţie mijloace de transport către cele mai importante secţii de votare din statele Virginia şi Maryland şi din Districtul Columbia, vor avea acces la informaţii, opinii şi interviuri.

INVITAŢI
Pe parcursul ultimei săptămâni de dinaintea alegerilor, Centrul de Presă invită diferiţi experţi politici pentru a comenta evenimentele din timpul campaniei prezidenţiale. Printre aceştia se numără Allan J. Lichtman, profesor în cadrul Departamentului de Istorie al American University, Doug Chapin, director de proiect al electionline.org, care va discuta despre efectul prezenţei la vot şi care ar putea fi rezultatul în cazul unei prezenţe de 100% la vot.
John Fortier, cercetător în cadrul American Enterprise Institute, va oferi detalii cu privire la Colegiul Electoral şi statele în care bătălia pentru Preşedinţie este strânsă. Politica externă din campania electorală 2008 şi efectul votului tinerilor vor fi alte două teme dezbătute în cadrul Centrului de Presă Străină. În seara alegerilor, la 4 noiembrie,
FPC îi va găzdui pe toţi jurnaliştii străini pentru observarea rezultatelor alegerilor într-un cadru relaxat.

OAMENII PRESEI
Câteva etaje mai sus, la nivelul 13 al Clădirii, Clubul Naţional de Presă va găzdui toţi "presarii" din zona Washington DC, străini sau americani. Cele două nivele ale Clubului vor fi deschise pentru mass-media şi invitaţi în seara alegerilor. Clubul a organizat seri speciale şi în timpul celor trei dezbateri prezidenţiale. Un lucru a fost clar, aproape toţi invitaţii l-au aclamat pe candidatul democrat Barack Obama. Mass-media americane au fost deseori criticate pentru modul "ne-onest" în care l-au prezentat pe Obama în timpul campaniei, în detrimentul senatorului McCain şi mai ales al partenerei sale în alegeri, Sarah Palin.
Clubul a găzduit ieri o întâlnire organizată de Princeton University, unde urma să se discute pe tema "Dumnezeu şi ţara – Un nou rol al credinţei în campania prezidenţială?".
La 5 noiembrie, preşedinţii celor două Convenţii Naţionale, republicane şi democrate, vor avea o întâlnire cu mass-media. Mike Duncan şi democratul Howard Dean vor discuta rezultatele alegerilor prezidenţiale.

×
Subiecte în articol: externe