x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedinţi de ţară sau premieri celibatari? Destul de puţine exemple. Huffington Post îi enumeră

Preşedinţi de ţară sau premieri celibatari? Destul de puţine exemple. Huffington Post îi enumeră

de Marina Constantinoiu    |    25 Ian 2014   •   23:34
Preşedinţi de ţară sau premieri celibatari? Destul de puţine exemple. Huffington Post îi enumeră
Sursa foto: Preşedinţi de ţară sau premieri celibatari? Destul de puţine exemple. Huffington Post îi enumără

Spre deosebire de Francois Hollande, care a anunţat sâmbătă că relaţia cu partenera sa oficială, jurnalista Valerie Trierweiler, se încheie, destul de puţini şefi de stat şi de Guvern în exerciţiu sunt celibatari fără iubit/iubită oficial/ă, divorţaţi sau văduvi. Site-ul Huffington Post France face socoteala şi trage concluzia: este cazul mai degrabă pentru femeile lider decât pentru bărbaţi.

În Franţa, Francois Hollande este al doilea preşedinte al Celei de-a V-a Republici care se separă în timpul mandatului, după Nicolas Sarkozy, care era însă căsătorit cu acte în regulă cu Cecilia, spre deosebire de Hollande şi Trieweiller, care nu şi-au oficializat în acte relaţia, potrivit Huffington Post.

Pe lista celibatarilor, sursa citată îi menţionează pe preşedintele algerian Abdelaziz Bouteflika,  pe Benigno Aquino, din Filipine, pe Dalia Grybauskaite, din Lituania, pe Elio di Rupo, Belgia, primul şef de guvern european care şi-a mărturisit homosexualitatea, dar nu are un partener oficial, pe Evo Morales, din Bolivia, pe Mark Rutte, din Olanda, pe Faure Gnassingbé din Togo, pe Park Geun-hye, din Coreea de Sud, pe sultanul Qabus din Oman. La văduve/văduvi, îi enumeră pe Cristina Kirchner, din Agerina, pe Raul Castro, din Cuba, pe Shimon Peres, din Israel. Iar la capitolul divorţaţi îi menţionează pe Dilma Rousseff, din Brazilia, pe Fredrik Reinfeldt, din Suedia, pe Michelle Bachelet, din Chile, pe Vladimir Putin, relativ proaspăt divorţat.

×