x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prezentatorul Charlie Rose, acuzat de hărţuire sexuală, a fost concediat de CBS şi PBS

Prezentatorul Charlie Rose, acuzat de hărţuire sexuală, a fost concediat de CBS şi PBS

22 Noi 2017   •   11:05
Prezentatorul Charlie Rose, acuzat de hărţuire sexuală, a fost concediat de CBS şi PBS

Prezentatorul vedetă al televiziunii americane Charlie Rose, suspendat luni după acuzaţii de hărţuire sexuală, a fost concediat definitiv marţi de posturile CBS şi PBS, relatează AFP. 

"Am pus capăt activităţii lui Charlie Rose pentru CBS News, cu începere imediată", a declarat preşedintele CBS, David Rhodes, într-un comunicat. "Este urmarea dezvăluirilor de ieri privind un comportament extrem de tulburător şi intolerabil", a adăugat el. 

"În ciuda contribuţiei jurnalistice importante a lui Charlie la departamentul nostru de informaţii, nu există nimic mai important, în această organizaţie ca şi în oricare alta, decât să asigure securitatea şi profesionalismul locului de muncă - un mediu în care oamenii se simt capabili să dea ce-i mai bun din ei înşişi", a adăugat el. 

Charlie Rose, în vârstă de 75 de ani, era coprezentator al emisiunii "CBS This Morning" şi contribuia şi la foarte respectatul program "60 minutes". 

Postul public PBS, care a suspendat şi el luni emisiunea cotidiană a lui Charlie Rose, a anunţat de asemenea marţi că a pus capăt colaborării cu prezentatorul. 

"PBS aşteaptă din partea tuturor prezentatorilor cu care lucrează să creeze un loc de muncă unde oamenii să se simtă în siguranţă, unde sunt trataţi cu demnitate şi respect", a declarat un purtător de cuvânt, citat într-o emisiune de ştiri a canalului, PBS NewsHour. 

Charlie Rose este una dintre ultimele celebrităţi căzute în dizgraţie după scandalul Weinstein. 

Declinul lui Charlie Rose a survenit în câteva ore, după ce Washington Post a dezvăluit că opt femei reclamă apeluri telefonice obscene din partea sa sau atingeri în zonele intime. Două dintre ele au declarat că prezentatorul s-a exhibat gol în faţa lor. 

Aceste femei, dintre care cinci au depus mărturie sub acoperirea anonimatului, aveau între 21 şi 37 de ani la momentul presupuselor fapte, care s-ar fi derulat între 1990 şi 2011. 

Marţi, trei femei s-au adăugat listei de acuzatoare ale lui Charlie Rose, "femei care lucrează la CBS News", menţionează canalul de ştiri fără a furniza mai multe detalii. 

Prezentatorul şi-a cerut scuze luni. "Am crezut mereu că sentimentele erau împărtăşite, dar înţeleg astăzi că mă înşelam. M-am comportat uneori fără delicateţe şi îmi accept responsabilitatea pentru acest lucru, dar cu toate acestea cred că toate aceste acuzaţii nu sunt exacte". 

Potrivit unui sondaj publicat marţi de Institutul Quinnipiac, 60% dintre americancele cu drept de vot şi 20% dintre alegători susţin că au fost supuşi hărţuirii sexuale, cel mai adesea la locul de muncă.AGERPRES

×