x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primarul vrea să fie preşedinte

Primarul vrea să fie preşedinte

27 Mar 2009   •   00:00

Leonid Cernoveţki, edilul Capitalei ucrainene, şi-a exprimat dorinţa de a candida la alegerile prezidenţiale care urmează să aibă loc la sfârşitul anului.



Primarul, o figură controversată pentru parlamentarii ucraineni, care i-au recomandat recent şi urgent lui Cernoveţki să se supună unui control psihiatric din cauza iniţiativelor sale legislative ilegale, se va lupta, în scrutin, cu actualul preşedinte, Viktor Iuşcenko, cu actualul premier, Iulia Timoşenko, şi cu fostul premier şi lider al Partidului Regiunilor (de Opoziţie), Viktor Ianukovici.

Analiştii nu se grăbesc să vorbească deocamdată de şansele pe care Cernoveţki le-ar avea în alegeri. Însă presa reaminteşte de câteva dintre cele mai hilare iniţiative pe care le-a luat până acum primarul Kievului - l-a concediat pe directorul Grădinii Zoologice din Capitala ucraineană pentru că nu a reuşit să găsească un partener pentru elefantul din dotare şi a introdus taxe de intrare în cimitire. Primarul, aminteşte Ria Novosti, a refuzat să se supună examenului psihiatric, dar a insistat să-i cheme pe jurnalişti la un "spectacol" în aer liber, în care Cernoveţki a efectuat câteva exerciţii fizice - printre care alergare şi înot - pentru a-şi dovedi... calitatea de om cu condiţie.

×
Subiecte în articol: externe