x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinții William și Harry participă la un priveghi al Reginei Elisabeta a II-a în uniformă militară

Prinții William și Harry participă la un priveghi al Reginei Elisabeta a II-a în uniformă militară

17 Sep 2022   •   15:10
Prinții William și Harry participă la un priveghi al Reginei Elisabeta a II-a în uniformă militară
Sursa foto: Hepta

Prinții William și Harry vor participa, sâmbătă, la un priveghi la sicriul reginei Elisabeta a II-a, sub privirile numeroșilor britanici îndoliați care stau la cozi de până la 24 de ore pentru a-și prezenta omagiile. Cei doi frați vor îmbrăca uniforma militară, scrie Reuters.

Cei doi frați vor fi însoțiți de cei șase verișori ai lor la slujba de 15 minute la Westminster Hall, în centrul Londrei, la o seară după ce tatăl lor, regele Charles, s-a alăturat celor trei frați ai săi într-un omagiu similar adus reginei.

Zeci de mii de oameni au trecut deja pe lângă sicriu într-un flux constant și solemn, stând la coadă ore întregi la temperaturi scăzute, unii chiar și pe timpul nopții, pentru a-i aduce un omagiu celui mai longeviv monarh al Marii Britanii.

„Mă aflu aici datorită serviciilor și dedicării reginei în ultimii 70 de ani”, a declarat Reuben Fevrier, un contabil de 50 de ani din Londra. „Stoicismul ei, angajamentul ei profund față de țară - o viață remarcabilă. Cred că măcar atât pot să fac”.

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a fost văzută, vineri, făcând o reverență în fața sicriului în timp ce trecea prin fața sicriului - unul dintre primii dintre cei aproape 100 de președinți și șefi de guvern care sunt așteptați să participe la funeraliile de stat de luni.

Premierul provinciei canadiene Alberta, Jason Kenney, s-a aflat, de asemenea, la coadă. „Există un sentiment profund de durere și afecțiune împărtășită pentru Majestatea Sa în această adunare uriașă și diversă de oameni din întreaga lume”, a declarat el pe Twitter.

Poliția londoneză a declarat că funeraliile vor fi cea mai mare operațiune de securitate pe care a întreprins-o vreodată.

Președintele american Joe Biden, președintele francez Emmanuel Macron și liderii Australiei, Canadei și Jamaicăi se vor alătura împăratului Japoniei care vor participa la înmormântare.

Sâmbătă, Regele Charles se va întâlni cu prim-miniștrii celorlalte 14 țări în care este șef de stat. De asemenea, el se va întâlni cu lucrătorii din serviciile de urgență care ajută la organizarea funeraliilor.

Mai târziu, accentul se va muta pe cei mai tineri membri ai familiei regale și pe priveghiul lor.

Moștenitorul tronului William și fratele său Harry, care s-au îndepărtat în ultimii ani după ce Harry s-a mutat în Statele Unite, vor apărea amândoi în uniformă militară.

Harry a efectuat două misiuni în cadrul armatei britanice în Afganistan, dar până acum a apărut în procesiuni în costume, după ce și-a pierdut titlurile militare onorifice atunci când s-a retras din îndatoririle regale publice.

Priveghiul va avea loc în fața sicriului de stejar, care se află pe un catafalc îmbrăcat în mov, drapat în Drapelul Regal și cu Coroana Imperială de Stat așezată deasupra.

Celor doi frați li se vor alătura verișorii lor - Peter Phillips și Zara Tindall, copiii prințesei Anne, prințesele Beatrice și Eugenie, copiii prințului Andrew, și Louise și James, copiii prințului Edward.

×
Subiecte în articol: harry william