x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prințul Andrew, Prințul Harry și Meghan nu vor apărea la balconul regal în weekendul Jubileului

Prințul Andrew, Prințul Harry și Meghan nu vor apărea la balconul regal în weekendul Jubileului

06 Mai 2022   •   21:30
Prințul Andrew, Prințul Harry și Meghan nu vor apărea la balconul regal în weekendul Jubileului

Palatul Buckingham a pus capăt lunilor de speculații cu privire la prezența în balconul regal a ducelui și ducesei de Sussex, care s-au retras din viața regală în 2020, sau pe prințul Andrew, în timpul weekendului Jubileului de Platină.

Regina a decis ca doar membrii activi ai familiei regale să i se alăture în balconul Palatului Buckingham pentru Trooping the Colour, scrie Sky News. Asta înseamnă că prințul Andrew, prințul Harry și Meghan nu vor fi alături de ea pentru momentul Jubileului de Platină.

Confirmarea de la Palatul Buckingham pune capăt speculațiilor privind prezența ducilor de Sussex în timpul festivităților, dat fiind faptul că ei s-au îndepărtat de îndatoririle regale în 2020, sau pe ducele de York, căruia i-au fost retrase patronajele regale și titlurile militare din cauza acuzațiilor de abuz sexual care l-au vizat.

Momentul de la balcon este în mod normal o mare ocazie de familie și constituie piesa centrală a Trooping the Colour, parada militară care marchează ziua oficială de naștere a reginei.

În acest an, aceasta va avea loc pe 2 iunie și va marca începutul oficial al unui weekend de celebrare a Jubileului de Platină.

Regina Elisabeta este primul monarh britanic care a domnit timp de 70 de ani.

O sursă de la palat a declarat însă pentru Sky News că soții Sussex sunt „membri foarte iubiți ai familiei” și au fost invitați la alte evenimente dedicate Jubileului, la fel ca și soții York, inclusiv prințul Andrew.

În trecut, au existat momente de balcon „reduse”, inclusiv la sfârșitul weekend-ului Jubileului de Diamant, unde reginei i s-au alăturat doar Prințul Charles, Camilla. ducele și ducesa de Cambridge și Prințul Harry, dar este neobișnuit ca monarhul să pună o restricție pentru Trooping the Colour.

Palatul a declarat că este probabil ca și alți membri ai Familiei Regale să fie implicați în alte evenimente planificate, dar cine va apărea și unde va fi anunțat mai aproape de acel moment.

Încă nu este clar când va fi văzută regina pe parcursul weekend-ului.

(sursa: Mediafax)

×