x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul Harry câştigă o nouă bătălie împotriva tabloidelor britanice

Prinţul Harry câştigă o nouă bătălie împotriva tabloidelor britanice

de Redacția Jurnalul    |    11 Noi 2023   •   06:40
Prinţul Harry câştigă o nouă bătălie împotriva tabloidelor britanice
Sursa foto: Hepta

Un judecător britanic a respins vineri recursul editorului tabloidului Daily Mail prin care publicaţia încerca să pună capăt acţiunilor înaintate în justiţie de prinţul Harry şi de cântăreţul Elton John, printre alte personalităţi, pentru colectare ilegală de informaţii, transmite AFP.

Decizia Înaltei Curţi de la Londra deschide calea unui proces într-una din numeroasele cauze lansate de fiul cel mic al regelui Charles al III-lea împotriva presei britanice, care a fost foarte critică la adresa lui.

Ducele de Sussex, alături de alte şase celebrităţi britanice, au acuzat Associated Newspaper (ANL) că a recurs la metode ilicite pentru a colecta informaţii, angajând, spre exemplu, detectivi, recurgând la ascultarea telefoanelor sau pretinzând că sunt alte persoane pentru a obţine date medicale.

Editorul Daily Mail, care neagă toate acuzaţiile, a cerut judecătorului, cu prilejul unei audieri preliminare, în martie, la Londra, să nu dea undă verde procesului, motivând că recursul juridic a fost depus ''mult prea târziu''.

Cea mai mare parte a faptelor denunţate datează din perioada 1993-2011, iar unele din 2018.

Fiul cel mic al lui Charles al III-lea a demarat o luptă juridică împotriva mai multor publicaţii din presa de scandal, pe care o consideră vinovată de moartea mamei sale, Diana, în 1997, într-un accident de maşină, la Paris, în timp ce era urmărită de paparazzi, şi pe care a acuzat-o că a tratat-o în aceeaşi manieră pe soţia sa, Meghan Markle.

 

×
Subiecte în articol: prinţul harry tabloide britanice