x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul William a aflat de moartea lui Mandela în timp ce urmărea un film despre viaţa fostului preşedinte sud-african

Prinţul William a aflat de moartea lui Mandela în timp ce urmărea un film despre viaţa fostului preşedinte sud-african

06 Dec 2013   •   08:06
Prinţul William a aflat de moartea lui Mandela în timp ce urmărea un film despre viaţa fostului preşedinte sud-african

Prinţul William a numit "extrem de tristă şi tragică" moartea lui Nelson Mandela, imediat după ce a asistat, la Londra, la premiera unui film consacrat vieţii fostului preşedintei sud-african, care a decedat joi.

Fiica lui Nelson Mandela Zindzi, prezentă la eveniment, şi-a exprimat, la sosirea în sala de cinema, speranţa de a-şi vedea mai des tatăl, fără să ştie despre moartea acestuia.

Potrivit presei britanice, în sală, ea a părut "devastată" de veste, anunță Mediafax.

Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tron, a fost informat în timpul filmului "Mandela, un lung drum către libertate" despre moartea fostului deţinut, cel mai celebru, al regimului de apartheid.

El a rostit câteva cuvinte după momentul de reculegere ţinut la sfârşitul filmului.

"Tocmai ni s-a amintit cât de extraordinar era Nelson Mandela, o sursă de inspiraţie. Rugăciunile şi gândurile mele sunt acum cu el şi familia sa", a declarat prinţul, care se afla alături de soţia sa, Catherine, într-unul dintre rarele mesaje improvizate de către un membru al familiei regale.

Spectatorii acestui film despre viaţa lui Mandela au ieşit şocaţi din sală, potrivit Daily Express.

×