x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prințul William vrea să rezolve problema oamenilor fără adăpost din Marea Britanie

Prințul William vrea să rezolve problema oamenilor fără adăpost din Marea Britanie

de Redacția Jurnalul    |    16 Oct 2024   •   23:45
Prințul William vrea să rezolve problema oamenilor fără adăpost din Marea Britanie
Sursa foto: Hepta

Într-un nou documentar, Prințul William a discutat despre inițiativa de a ajuta persoanele fără adăpost, inspirat de mama sa, Prințesa Diana, scrie Reuters.

Prințul William a declarat că unul dintre rolurile sale ca moștenitor al tronului britanic este să ajute persoanele aflate la nevoie. În iunie anul trecut, el a lansat proiectul „Homewards”, un demers pe cinci ani inspirat de mama sa, Prințesa Diana, care i-a atras atenția asupra crizei încă din copilărie.

„Cred că fiecare persoană are dreptul la o casă sigură și stabilă, ceea ce ne avantajează pe toți”, afirmă William în extrasul din documentarul ITV, „Prințul William: Putem încheia criza oamenilor fără adăpost”. „Vin fără alte agende decât să încerc cu disperare să ajut persoanele aflate la nevoie, și consider că acesta face parte din rolul meu”.

Criticii au spus că este ipocrit ca cineva cu bogăția și numeroasele case ale lui William să discute despre această problemă. Întrebat dacă este persoana potrivită pentru a conduce proiectul, William a spus: „De ce altceva aș fi aici dacă nu folosesc acest rol pentru a influența și ajuta acolo unde pot? Îmi plac provocările, dar nu pot face asta singur”.

William a punctat că vizitele sale la adăposturile pentru persoane fără adăpost au început când avea 11 ani și au avut un impact profund asupra sa. În 2009, el a dormit pe stradă pentru a scoate în evidență problema, iar în 2022 a fost văzut vânzând revista „Big Issue” pe străzile Londrei, publicație de obicei vândută de persoanele fără adăpost.

Proiectul funcționează în șase locații din Regatul Unit, având ca scop găsirea de soluții noi care ar putea contribui, în cele din urmă, la eliminarea problemei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: prinţul william Marea Britanie