x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Procurorul general al Rusiei anunță revenirea acasă a circa 9.000 de soldați ruși

Procurorul general al Rusiei anunță revenirea acasă a circa 9.000 de soldați ruși

de Redacția Jurnalul    |    31 Ian 2023   •   18:45
Procurorul general al Rusiei anunță revenirea acasă a circa 9.000 de soldați ruși
Sursa foto: Hepta

Circa 9.000 de cetățeni ruși care au fost recrutați fără respectarea criteriilor prevăzute în decretul de mobilizare parțială sau care au fost încroporați fără să îndeplinească normele, au fost revenit la casele lor, a spus procurorul general al Federației Ruse, Igor Krasnov, în cadrul unei întrevederi televizate cu președintele Vladimir Putin, scrie EFE.

"Mobilizarea s-a desfăşurat într-o perioadă scurtă de timp şi a relevat numeroase probleme importante, care au devenit o lecţie pentru mulţi", a afirmat acesta, precizând că este nevoie de crearea unor baze de date exacte. 

În septembrie 2022, liderul de la Kremlin a semnat un decret de  mobilizare a 300.000 de rezerviști pentru a fi trimiși pe frontul din Ucraina. Au fost recrutați astfel aproximativ 318.000 de soldați, dintre care 150.000 au ajuns deja în țara vecină, iar restul executând exerciții de instruire militară. 

Mobilizarea a generat proteste și i-a determinat pe unii cetățeni să se refugieze în statele din regiune precum Finlanda, Georgia, Armenia, Mongolia sau Kazahstan.

Totodată, în cadrul procedurilor de recrutare s-au făcut și greșeli, fiind încroporați și bărbați care aveau probleme de sănătate ori din familii numeroase. De asemenea, inițial echipamentele erau insudiciente iar condițiile de cazare precare. Ulterior, Vladimir Putin a cerut fabricilor de echipamente să asigure tot necesarul pentru soldați. 

 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina razboi mobilizare partiala