x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Producătorii de cartofi prăjiți refuză să livreze în Rusia, spune succesorul McDonald's

Producătorii de cartofi prăjiți refuză să livreze în Rusia, spune succesorul McDonald's

15 Iul 2022   •   20:40
Producătorii de cartofi prăjiți refuză să livreze în Rusia, spune succesorul McDonald's

Șeful companiei care administrează în prezent fostul lanț de restaurante McDonald's din Rusia a declarat că producătorii de cartofi prăjiți refuză să livreze în țară și a avertizat că încercările de a crește procesarea internă sunt pline de dificultăți, scrie Reuters.

McDonald's a părăsit Rusia ca o reacție împotriva campaniei militare a Moscovei în Ucraina, care a inclus un baraj de sancțiuni economice, și a vândut toate restaurantele pe care le deținea unui licențiat local în luna mai.

Restaurantele au început să se deschidă sub noul nume Vkusno & tochka, la 12 iunie. Directorul general Oleg Paroev a declarat pentru Reuters că lanțul a vândut aproape 120.000 de burgeri în ziua deschiderii.

Noul proprietar a ținut să sublinieze că standardele înalte de calitate vor fi menținute sau chiar îmbunătățite și consumatorii nu vor observa prea multe diferențe. De atunci, a fost nevoit să recunoască faptul că se confruntă cu o penurie de cartofi prăjiți până în toamnă, dând vina pe o recoltă slabă în Rusia și pe problemele lanțului de aprovizionare.

"Ceea ce s-a întâmplat acum este că, din cauza unor evenimente bine cunoscute, multe companii străine, aș spune chiar toți marii producători de cartofi prăjiți, au refuzat să livreze acest produs în Rusia", a declarat Paroev.

Paroev a spus că fabricile din țările "prietenoase" și "neprietenoase" care produc cartofi prăjiți aparțin de cinci sau șase mari companii, ale căror sedii centrale se află în țări neprietenoase și care, prin urmare, au refuzat să livreze Rusiei.

Moscova consideră că țările care au impus sancțiuni împotriva Rusiei din cauza acțiunilor sale în Ucraina sunt "neprietenoase".

Paroev a declarat că în recolta Rusiei din acest an a existat o lipsă a cartofilor specifici necesari și că ar putea apărea și alte probleme, doar câteva întreprinderi fiind capabile să proceseze cartofi în Rusia.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: McDonald's