x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Profeția asupra Ierusalimului: „Acest război este diferit”

Profeția asupra Ierusalimului: „Acest război este diferit”

de Redacția Jurnalul    |    13 Oct 2023   •   14:45
Profeția asupra Ierusalimului: „Acest război este diferit”
Sursa foto: Hepta

O profeție biblică veche de circa 2.500 de ani ar putea deveni realitate, în contextul războiului din Israel.

O profeție biblică făcută acum 2.500 de ani riscă să devină realitate în contextul războiului din Israel- Fâşia Gaza. Detaliile şi punctul central al evenimentelor din timpul sfârșitului, descris în cartea sfântă.

Aceasta a fost readusă în atenţia publică de Greg Laurie, autor, evanghelist și pastor al Harvest Christian Fellowship din sudul Californiei. Acesta consideră că atacurile grupării Hamas asupra Israelului ar putea fi începutul mai multor evenimente prezise în Scriptură. 

"Acest război este diferit", spune Greg Laurie care a remarcat că atacul a avut loc la exact 50 de ani de la aniversarea Războiului de Yom Kippur din 1973, când Egiptul, Siria și alte națiuni au atacat Israelul.

„Este interesant cum se întoarce mereu la Ierusalim. Biblia a prezis, cu mii de ani în urmă, că evenimentele din timpul sfârșitului se vor învârti în jurul Ierusalimului. Nu în San Francisco. Nu Los Angeles. Nu Moscova. Nu la Paris. Ierusalimul va avea un rol cheie aici, va fi punctul central al evenimentelor din timpul sfârșitului", a mai spus Greg Laurie, potrivit christianpost.com, citat de antena3CNN.

Ce spune Biblia 

Profetul Zaharia a prezis că Dumnezeu va judeca lumea în Ierusalim. 

” … În ziua aceea voi face din Ierusalim o stâncă de neclintit. Toate națiunile se vor aduna împotriva lui pentru a încerca să-l miște, dar nu vor face decât să se rănească pe ele însele” (Zaharia 12:3).

În opinia lui Greg Laurie, "super-semnul" care a pus "ceasul profetic să ticăie" este reîntregirea națiunii Israel în patria lor.

Despre ajutorul acordat de Statele Unite, pastorul amintește de profeția lui Ezechiel: 

"Sunt mândru să spun că Statele Unite au fost prima națiune care a recunoscut reîntregirea națiunii Israel în patria lor". Despre aceasta, Ezechiel, în cap. 37-38 din Biblie, spune că va duce la o invazie dinspre nord de către „Magog”, despre care mulți cercetători ai Bibliei au speculat mult timp că ar fi Rusia și aliații ei, pe pământul lui Israel.

Pastorul reamintește că iranienii sunt perși.

"Biblia a prezis cu sute de ani în urmă că această forță mare din nordul Israelului o va ataca după ce va fi regrupat, iar unul dintre aliații care vor ataca, împreună cu mama Rusia sau Magog, oricine ar fi, va fi Iranul sau Persia", a mai spus pastorul Greg Laurie. 

"Informaţiile sunt interesante. Nu spun că se va întâmpla asta, dar preventiv, dacă mâine veţi vedea titluri precum Rusia atacă Israelul atunci puneti-vă centurile de siguranță", a încheiat Greg Laurie. 

×
Subiecte în articol: biblie profetie Ierusalim Israel hamas raboi