x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Profiturile corporațiilor vor scădea din cauza tulpinii Delta

Profiturile corporațiilor vor scădea din cauza tulpinii Delta

25 Aug 2021   •   20:05
Profiturile corporațiilor vor scădea din cauza tulpinii Delta

Profiturile marilor corporații vor scădea în trimestrul trei din 2021 la nivel mondial, prima dată în ultimele 18 luni, din  cauza infecțiilor cu tulpina Delta de COVID-19. Acestea au înregstrat câștiguri record în inverevalul aprilie-iunie 2021, scrie Reuters.

Răspândirea infecțiilor crește costurile cu forța de muncă și afectează lanțurile de aprovizionare.

În trimestrul doi din acest an, profiturile nete se ridică la peste 734 de miliarde de dolari pentru 2,542 de companii. Acestea vor scădea cu 8%,  la 678,2 miliard de dolari, în perioada iulie-septembrie 2021.

Producția fabricilor și vânzările s-au contractat în China din cauza pandemiei și a inundațiiilor. Economia din SUA a încetinit în august, pentru a treia lună consecutiv.

"Problemele din lanţurile de aprovizionare, cele cu forţa de muncă şi creşterea costurilor de producţie vor afecta probabil evoluţia din trimestrul trei din 2021", spune Brian Jacobson, analist la Wells Fargo Asset Management.

Și deficitul de cipuri au afectat producția auto și de produse electronice. Ford, Volkswagen şi Toyota au anunţat reducerea producţiei de vehicule iar Apple Inc a avertizat că se aşteaptă la încetinirea cererii în perioada iulie-septembrie 2021.

Profiturile companiilor din SUA vor scădea cu 7,2% în trimestrul trei din 2021, după o creștere de 12,4% în cele trei luni anterioare.
Cele ale societăților din Europa şi Asia vor scădea cu 10,3% şi 9,6%.

Totodată, piața imobiliară va scădea cu 22,2% iar cea  financiară cu 18,8%.
 

×
Subiecte în articol: corporatii delta